maanantai 21. marraskuuta 2011

Nougat-tiikerikakku

Oli se herkullinen!
4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 isoa tai 4 pientä/keskikokoista munaa
¾ dl maitoa
250 g nougat’ta (Maraboun Dubbel Nougat tai tässä Odense)
2 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen kuivakakkuvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat vaahtoon yksitellen. Lisää joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet. Sulata nougat mikrossa ja sekoita sekin taikinaan.
Erota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe.
Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Levitä sen päälle kaakaojauheella värjätty taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.
Työnnä kaksi haarukkaa (mielellään puista – muutoin varo teflonpintaa) taikinaan siten, että ne uppoavat taikinaan reunojen läheltä ja yhtyvät toisiinsa vuoan pohjalla (haarukat muodostavat siis tietynlaisen kolmion). Vedä haarukat sitten samaa reittiä ylös ja nosta kunnolla pinnan yläpuolelle. Taikina tarttuu osittain haarukoihin. Irrota taikina haarukoista kyseiseen kohtaan ja jatka eteenpäin. Tee näitä pistoja mahdollisimman vieri viereen koko vuoan ympäri. Tasoita pinta lopuksi haarukalla.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Kumoa pian uunista ottamisen jälkeen. Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle koristeeksi tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti