keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Sienimarinadi

1 l tuoreita kantarelleja
2 dl valkoviiniä
1 dl etikkaa
1 dl öljyä
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1/2 tl suolaa
rakuunaa
1 sipuli

Sekoita marinadiliemen ainekset ja anna kiehua hiljaisella tulella 5 min.

Lisää ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli ja kiehauta uudelleen. Kuori vaahto pois.

Kiehauta kantarellit erikseen, siivilöi ja lisää marinadiliemeen. Anna kiehahtaa ja kuori taas vaahto pinnalta.

Keitä hiljaisella tulella vielä pari minuuttia. Kaada kantarellit liemineen puhtaaseen, kannelliseen lasitölkkiin.

Marinadi säilyy jääkaapissa vuoden verran. Marinoidut kantarellit ovat hyvä lisuke graavilohelle, savusiialle ja savulohelle.

(itse oon tehnyt niin kanttarelleistä kuin suppilovahveroista ja hyvää tulee)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti