1 l tuoreita kantarelleja
2 dl valkoviiniä
1 dl etikkaa
1 dl öljyä
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1/2 tl suolaa
rakuunaa
1 sipuli
Sekoita marinadiliemen ainekset ja anna kiehua hiljaisella tulella 5 min.
Lisää
ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli ja kiehauta uudelleen. Kuori vaahto
pois.
Kiehauta kantarellit erikseen, siivilöi ja lisää marinadiliemeen.
Anna kiehahtaa ja kuori taas vaahto pinnalta.
Keitä hiljaisella
tulella vielä pari minuuttia. Kaada kantarellit liemineen puhtaaseen,
kannelliseen lasitölkkiin.
Marinadi säilyy jääkaapissa vuoden verran.
Marinoidut kantarellit ovat hyvä lisuke graavilohelle, savusiialle ja
savulohelle.
(itse oon tehnyt niin kanttarelleistä kuin suppilovahveroista ja hyvää tulee)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti