keskiviikko 2. toukokuuta 2012

kirnupiimä sämpylät.

Hannu kävi tänään kaupassa ostamassa litran kirnupiimää ihan vaans en rtakia kun ei ollut aikoihin sitä maistanut. No miekin sitten pyynnöstä maistoin ja hyi että oli pahaa!!  Yhdessä sitten mietittiin ettämitä siitä tekis ku ei poiskaan viitsi heittää kaikkea niin Hannu sitten keksi että miun pitää tehdä sämpylöitä. Mie tein työtä kaskettyä ja tekasin nopsaan sämpylätaikinan:

5 dl Kirnupiimää
7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
3 rkl ruokaöljyä
Ripaus suolaa
Hunajaa

namituksia!
Lämmitä piimä hieman kättä lämpimämmäksi (n. +42astetta).
Sekoita hiiva ja jauhot keskenään
Lisää hunaja ja suola piimään
Lisää osa jauhoista
Lisää öljy ja lopyut jauhot pienissä erissä ja vaivaa taikina hyvin.
Taikina valmis kun irtoaa kulhon reunoista (omasta mielestä parhaat sämpylä tulevat kun taikina on hieman löysähköä) .
Anna kohota peitettynä noin. 30 min
Jaa taikina kahteen osaan ja pöyrittele tangoiksi.
Jaa tangot 6 osaan (yhteensä 12 palaa) pyöritä sämpylöiksi.
Paista uunissa 200 asteessa n.15 min tai niin pitkaan kun sämpälät ovat kauniin ruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti