5 dl Kirnupiimää
7 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
3 rkl ruokaöljyä
Ripaus suolaa
Hunajaa
namituksia! |
Sekoita hiiva ja jauhot keskenään
Lisää hunaja ja suola piimään
Lisää osa jauhoista
Lisää öljy ja lopyut jauhot pienissä erissä ja vaivaa taikina hyvin.
Taikina valmis kun irtoaa kulhon reunoista (omasta mielestä parhaat sämpylä tulevat kun taikina on hieman löysähköä) .
Anna kohota peitettynä noin. 30 min
Jaa taikina kahteen osaan ja pöyrittele tangoiksi.
Jaa tangot 6 osaan (yhteensä 12 palaa) pyöritä sämpylöiksi.
Paista uunissa 200 asteessa n.15 min tai niin pitkaan kun sämpälät ovat kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti