tiistai 26. kesäkuuta 2012
Raparperikiisseli
Lomaillessa iski näköjään tekemisen puute ja päätin sitten tehdä raparperikiisseliä. Sokerin korvasin SLY19 kierroksen porkkanana saadulla karppisokerilla.
½ l Raparperia
1 l Vettä
1 dl sokeria
SUURUS
1 dl Vettä
6 rkl perunajauhoja
Paloittele raparperi.
Keitä Raparperit pehmeäksi. Lisää sokeri.
Sekoita suuruksen aineet sekaisin ja kaada kiisselin joukoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.. Anna pulpahtaa muutama kerta. Ota pois liedeltä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Miltä maistui ja tuntui Karppisokeri? Täysin uusi tuttavuus minulle.
VastaaPoistaTosi hyvää tuli karppisokerilla (Siis jos tykkää hieman happamasta)
VastaaPoistaHauskaa, että porkka sai 'hypätä' näin nopeasti raparperin kaveriksi :D !
VastaaPoistaItse kokeilin keväällä erilaisiin jälkiruokiin - laitoin hieman vähemmän kuin normaalisti sokeria ja maut pysyivät kohdallaan.
Itse päädyin toideen annokseen tekemään äkkimakean kanelikermavaahdon :)
VastaaPoistaRaparperikiisseli on niin hyvää varsinkin kun vielä lisää vähän mansikoita. Itsellä kasvaa pieni puska pihassa mutta ei sieltä tule niin usein tehtyä vaik pitäis :D
VastaaPoista