sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Mustikkakukko

Vähintäänkin kerran vuodessa on tuoreista mustikoista tätä suurta herkkua saatava! No tänään sitten keräsin kaikki rohkeuteni ja menin yksin metsään ja poimin muutaman litran mustikoita. Osan pistin pakkaseen ja osasta tein sitten mustikkakukkoa.  Ainakin nyt mustikkakauden alussa näyttää mustikkasadosta tulevan erinomainen!
Tarjoiloehdotus!


Pohja ja kuori

200g Voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruiskauhoja
3/4 tl leivonjauhetta

Täyte:

8 dl mustikoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää leivinjauhe ruisjauhojen sekaan ja lisää voi sokerivaahtoon.

Erota taikinasta 2/3 osa ja taputtele se uuni vuuan pohjalle ja reunoille n. 3-4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperin päällä kanneksi ja laita jääkaappiin hetkeksi.

Sekoita mustikoiden joukoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja laita taikinakansi päälle.

Paista uunissa 200 asteessa n.40min
















                         


                             

4 kommenttia:

  1. Koskaan en ole mustikkakukkoa tehnyt, mutta tämä kuulostaa niin ihanalta että pakko on kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Mustikkakukko on hyvää! Pitäisi itsekin uskaltautua metsään, mutta kun aika menee jotenkin nopeasti =/. Viikonloput ainoa vaihtoehto lähteä metsään, mutta vettä sataa vaan..

    Kiitos Ihanista paketeista!! <3

    VastaaPoista
  3. Mustikkakukko ja vaniljajäätelö on ihan paras yhdistelmä -juuri viikonloppuna pistäydyttiin metsässä ja yllätys oli suuri kun mustikat olivat jo kypsiä! :) Nam!

    VastaaPoista