Tarjoiloehdotus! |
Pohja ja kuori
200g Voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruiskauhoja
3/4 tl leivonjauhetta
Täyte:
8 dl mustikoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää leivinjauhe ruisjauhojen sekaan ja lisää voi sokerivaahtoon.
Erota taikinasta 2/3 osa ja taputtele se uuni vuuan pohjalle ja reunoille n. 3-4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperin päällä kanneksi ja laita jääkaappiin hetkeksi.
Sekoita mustikoiden joukoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos vuokaan ja laita taikinakansi päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n.40min
|
Koskaan en ole mustikkakukkoa tehnyt, mutta tämä kuulostaa niin ihanalta että pakko on kokeilla.
VastaaPoistaMustikkakukko on hyvää! Pitäisi itsekin uskaltautua metsään, mutta kun aika menee jotenkin nopeasti =/. Viikonloput ainoa vaihtoehto lähteä metsään, mutta vettä sataa vaan..
VastaaPoistaKiitos Ihanista paketeista!! <3
Mustikkakukko ja vaniljajäätelö on ihan paras yhdistelmä -juuri viikonloppuna pistäydyttiin metsässä ja yllätys oli suuri kun mustikat olivat jo kypsiä! :) Nam!
VastaaPoistaMie tein toissa päivänä :)
VastaaPoista