lauantai 25. elokuuta 2012

Luumu-pähkinä torttu

Anoppi-kokelaan lehti säiliöstä löytyi lehti nimeltään: "Gountry Living" lehti on siis englannin ielinen ja aivan ihania kuvia lehti täynnää.  Lehdessä oli tällä kertaa syksyyn sopivia luumu resepteja ja silmäni osui erääsään mielen kiintoiseen ohjeeseen.  Tässä käänettynä ohje teille :)

Itse meiinaan kokeilla ohjetta joku kaunis päivä.

Luumu-pähkinä torttu

Pohja:

225 g jauhoja
110 g Voita
1 keskikokoinen kananmuna

Täyte:

1 iso muna ja yksi yhden ison munankeltuainen
125 g pehmeää voita
125 g sokeria
125g maapähkinöitä
20 g  vehnäjauhoja
6-8  luumua (puolitettuja ja kivettömiä)


Tee näin:

1. Sihtaa jauho isoon kulhoon, lisää ripaus suolaa. Hiero voi joukkoon niin kauan että seos muistuttaa korppujauhoja. Sekoita muna kylmään veteen. Ripottele päälle jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.  Kääti taikina kelmuun ja anna levätä 20min.
2.  Jauhota työtaso ja kauli taikina ympyrän muotoon 3mm paksuiseksi. Käytä 3cm syvää ja 24cm halkaisijaltaan irtopohja vuokaa. Pistele pohjaa haarukalla ja anna huilia kylmässä.
3. Lämmitä uuni 200asteeseen. Laita taikinan päälle leivinpaperi. Täytä piirasvuoka herneillä ja paista esilämmitetyssä uunissa 10min. Poista paperi ja herneet. ja paista viellä 5minuutti kunnes taikina on kuiva. jäähdytä.
4. Valmista täyte. Sekoita keskenään kananmuna sekä munankeltuainen ja siirrä syrjään. Pehmitä voi sähkövatkaimella Lisää sokeri lusikka kerrallaan. sekoita joukoon munat..  Lisää hienonnettu manteli.
5.Kaada täyte pohjan päälle. Laita puolikkaat luumut täytteen päälle. Pasita 150 asteisessa uunissa 30-35min kunnet täyte on hyytynyt.

1 kommentti:

  1. Luumupiirakat ovat hyviä ja makua täydentää juuri usein pähkinät ulkomaisissa resepteissä.

    VastaaPoista