sunnuntai 7. lokakuuta 2012

LF:n lokakuun haaste

Pitkästä aikaa sain aikaiseksi niin paljon että pääsin osallistumaan LF:n lokakuunhaasteeseen.  Tämän kuun haasteena oli tehdä Maailman paras hampurilainen  ja itse tehty hampurilainen on aina mailman parasta ainaskin miun mielestä :) Tässä miun versio :)

Maailman paras possuhampurilainen 
Kuva
(ilman majoneesia)

SÄMPYLÄT:
3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl sämpyläjauhoseosta
1 tl Suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl Öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.

PIHVI:
400 g possunjauhelihaa
2 Kananmunaa
1 dl vettä tai kermaa
2 dl korppujauhoja
3 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 sipuli
persiljaa
ruohosipulia

LISÄKSI:
majoneesia
salaattia
tomaattia
ananasta
juustoa 
Sipulia

Turvota korpppujauhot vedessä. Lisää mausteet ja kananmunat. Sekoita. Lisää hienoksi silputtu valkosipuli,ruohosipuli ja valkosipuli. Sekoita. Sekoita joukkoon porsaanjauheliha. Paista pihvit pannulla kauniin ruskeiksi. 

Kokoa hampurilainen mielesi mukaan. Osan Hampurilaisista tein ilman majoneesia ja toisiin käytin majoneesia.


Kuva

1 kommentti: