torstai 6. joulukuuta 2012

Pipareita

Tekaisin aikani kuluksi eilen pipari taikinan ja perinteeksi tullut tapa jatkui tänään piaprien laipomisella.  Pipareita täytyy leipoa itsenäisyys päivänä. Se tuoksu joka talossa sen jälkeen leijailee on jotain ihanaa.



Piparkakku taikina

200 g fariinisokeria
2 dl siirappia
100 g voita
3 dl maitoa
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl soodaa
n. 950g vehnäjauhoja

Tee näin:

1.  Sulata kattilassa voi, siirappi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon maito ja nosta kattila pois liedeltä. Kun seos on jäähtynyt lisää joukoon mausteet, sooda ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaksi.

2. Anna taikinan jähmettyä peitettynä kylmässä yön yli.

3.  Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla haluamiasi pipareita.  Paista uunissa 157asteessa n.15min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti