torstai 6. joulukuuta 2012

Taatelikakkuja

Tästä se sitten alkaa nimittäin joululeivonnaisten tekeminen.  Mielestäni jouluun kuuluu ehdottomasti juuri taatelikaut, piparit ja hedelmäkakut. Joulutorttuja unohtamatta.

Yleensäkin kuivakakkuja tehdessä on tuntunut että en saa niitä millaan kohoamaan ja jäävät lättäniksi. Viime vuonna netissä seikkaillessani löysin Merjan marsipaanipuodin blogin ja sieltä Mehevän taatelikakun ohjeen.  Resepti koettiin mielettömän herkulliseksi ja tässä ohje myös teille :)



Seijan taatelikakku

1½ dl vettä
1 pkt (n.300g) kivettömiä taateleita
200 g Voita
2 Kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl kermaa
4½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
1-2 tl Vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa.  Jäähdytä kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää voisula seokseen. Lisää munat ja sekoita hyvin.  Lisää taikinaan sokeri, kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n.50min-1h.

2 kommenttia:

  1. Taatelikakku on hyvää ja paranee vanhetessaan, jos malttaa nauttisi palan silloin toisen tällöin ! Minä en osaa tehdä niin ;D

    VastaaPoista
  2. Taatelikakku on Joulun ajan parhaita leivonnaisia.... ja se taikina vasta hyvää on... :)

    VastaaPoista