lauantai 13. heinäkuuta 2013

macaroons leivoset

Ne onnsitui vihdoinkin!! ja oli muuten niin hyviä!
Täytettä odotellessa



100 g mantelijauhetta
3,5 dl tomusokeria
3   huoneenlämpöistä munan valkuaista
0,5 dl Sokeria
2 tl  elintarvikeväriä

Tee näin: 

1. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe tasaiseksi seokseksi
2. Vatkaa munanvalkuaiset kovasksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes seos on kauniin tasaista ja kiiltävää., Lisää elintarvikeväri ja sekoita varovasti.
3. Sekoita manteli-tomusokeri seos varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.
4. Käytä ursottamiseen pursotin pussia ja n. 10 mm tyllaa.
5. Pursota leivinpaperille pieniö pöyreitä kasoja. Anna seistä pöydällä vähintään 20min ennen paistamista. Paista 16min n. 160asteisessa uunissa.
6. Anna keksien jäähtyä hetki ennen irroittamista.  jaoittele keksit samankoikoisiksi pareiksi. Täytä haluamallasi täytteellä.

Valmiita herkuteltavaksi.


Täyte vaihtoehto: 

200 g  valkosuklaata
100 g ranskankermaa
100 g banaanitoffeeta (bannoffee)

Tee näin:

1.  Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
2.  Sekoita täytteen aineet keskenään ja täytä keksit.
3. Anna keksien olla hetki jääkaapisa että täyte jähmettyy.

1 kommentti: