sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Herrasväen sitruunaiset pikkeuleivät

Jokunen aika sitten tein itse Lemoncardia ja purkin pohjalla oli enään hieman uota herkkua niin jotain piti keksiä mihin lopun käytän ja netissä seikkaillessani tärmäsin tälläiseen ohjeeseen.



Taikina
200 g leivontamargariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 ½ dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Väliin
Lemon curdia 
PinnalleDansukker Siro erikoishienoa sokeria


1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste lisää ne taikinaan nopeasti vatkaten. Taputa taikina ohueksi levyksi tuorekelmun väliin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 7–8 min. Jäähdytä. Laita kahden leivän väliin sitruunatahnaa ja kierittele pikkuleivät kevyesti sokerissa.


1 kommentti:

  1. Slurps, herkullisen näköisiä.
    Vai oot siekii saanut mysteerikirjasen :). Miekii sain tänään sellaisen :). Olisiko sly-sponsorilta? :D

    VastaaPoista