Tämän ohjeen sain myös SLY paketista. Tein samalla kolminkertaisena ohjeen niin sain pakastimeenkin sämpylöitä. Nyt asunossa tuksuu niin hyvältä! Kello ei muuten ollut yhdeksääkään kun kun mie jo olin taikinan kimpussa.
Tässäpä olis ohjetta :)
Sydänsämpylät
(18 kpl, yli 60min)
- 5 dl vettä
- 1 ps (11g) kuivahiivaa
- 2 dl Kauraleseitä
- 1 rkl hunajaa
- n.1 tl suolaa
- n. 10 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
- VOITELUUN vettä
- PINNALLE kauraleseitä
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva leseien joukkoon ja lisää ne veteem. Sekoita joukoon hunaja ja suola. Alusta taikinaan vähitellen jauhoja ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä n.20min.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa kahtia. Muotoile palat kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin tanko yhdeksään palaan. Leivo palat edelleen yheksäksi pikkutangoiksi ja kiepsautane pellille leivinpaperinpäälle sydämen muotoon. Kohota lämpimäsä paikassa leivinliinan alla.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pälle kauraleseitä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10min.
Kyllä juuri uunista tulleita omatekoisia sämpylöitä on hankala voittaa.
VastaaPoistaOlen täysin samaa mieltä! ja sitten jos sattuu jääkaapissa olemaan arki gouda juustoa ja maksamakkaraa niin nam!!!!
PoistaJopas siellä ollaan nautiskeltu ja ahkeroitu... :)
VastaaPoistaSe on hyvä nautiskella ja herkutella kun mies on muualla :) Saampahan ite syödä enemmän :)
PoistaIhanan muotoisia sämpylöitä, tuoreita itse tehtyjä sämpylöitä voisi ahmia vaikka kuinka =)
VastaaPoistaVoi, ihanuus, kun söpösiä!
VastaaPoistaSuloisia sämpylöitä :)
VastaaPoista