Tänään kun oli pystyssä "Tiinan leipomo" niin tekasin huomiseksi tarjoiluksi erittäin sitruunaisen sitruunajuustokakun ja naapurille hunajakakun joka oli sitä hinkunut joulumyyjäisistä lähtien kun oli kuulemma NIIN hyvää :) ja olihan se ainakin silloin joulumyyjäisiin tehtynä. Kun hunajakakku oli uunissa seikkailin netin syöväreissä ja löysin kiinnostavan kuuloisen italialaisen leivän ohjeen ja päätin heti tuota kokeilla. Oli muuten erittäin hyvä kokeilu. Leipä katosi pelliltä todella nopeasti. Olin siinä käsityksessä että Focaccion tekeminen olisi todella paljon aikaa vievää mutta ei tuohon mennyt paljoakaan aikaa.
TAIKINA:
3 dl Vettä
25 g Hiivaa
½ dl Öljyä
n. 5 dl Vehnäjauhoja
½ tl Suolaa
PINNALLE:
Fetaa
Oliiveja
Oliiviöljyä
Meresuolaa
- Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele vehnäjauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia
- Painele täytteet kohonneeseen taikinaan ja voitele öljyllä. Ripottele päälle merisuolaa.
- Paista 225 asteisessa uunissa n. 5min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti