torstai 17. huhtikuuta 2014

Feta-Oliivi-Focaccia

Jotain uutta höystettynä jollain vanhalla ja niin hyvällä :) Uutta on itse italialainen leipä ja vanha on oliivit ja feta :)

Tänään kun oli pystyssä "Tiinan leipomo" niin tekasin huomiseksi tarjoiluksi erittäin sitruunaisen sitruunajuustokakun ja naapurille hunajakakun joka oli sitä hinkunut joulumyyjäisistä lähtien kun oli kuulemma NIIN hyvää :) ja olihan se ainakin silloin joulumyyjäisiin tehtynä.  Kun hunajakakku oli uunissa seikkailin netin syöväreissä ja löysin kiinnostavan kuuloisen italialaisen leivän ohjeen ja päätin heti tuota kokeilla.  Oli muuten erittäin hyvä kokeilu. Leipä katosi  pelliltä todella nopeasti.  Olin siinä käsityksessä että Focaccion tekeminen olisi todella paljon aikaa vievää mutta ei tuohon mennyt paljoakaan aikaa.



TAIKINA:

3         dl  Vettä
25       g  Hiivaa
½       dl Öljyä
n. 5    dl  Vehnäjauhoja
½ tl     Suolaa

PINNALLE:

Fetaa
Oliiveja
Oliiviöljyä
Meresuolaa


  1.  Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele vehnäjauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia
  4. Painele täytteet kohonneeseen  taikinaan ja voitele öljyllä. Ripottele päälle merisuolaa.
  5. Paista 225 asteisessa uunissa n. 5min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti