perjantai 28. marraskuuta 2014

Kakku tehtailua :)

Mahatauti alkaa olla selätetty ja oli ihan pakko päästä jo leipoman!

SLY29 kierroksen ekassa paketissa tuli ohjeet: Piimäkakkuun, Taatelikakkuun ja Rommi-rusinakakkuun ja vielä oli yksi eli Banaani - suklaatiikerikakku.

Tässä nyt kuitenkin ohjeet ja kuvat kolmeen esimmäisenä mainittuun :)



Piimäkakku

Piimäkakku



  • 3kkp  Piimää
  • 3kkp  Sokeria
  • 4.5kkp  vehnäj
  • 1kkp     sulatettua voita
  • 2tl         kanelia
  • 1tl         neilikkaa
  • 2tl        soodaa
  •             (rusinoita)

Sekoita kaikki aineet keskenään.  
Paista 170-175 asteisessa uunissa 50-60min



Taatelikakku

Taatelikakku

  • 200 g  taateleita
  • 2     dl   sokeria
  • 1.5dl     vettä
  • 200g   voita
  • 4.5 dl   vehnäj
  • 2tl       leivinj
  • 3         munaa
Kiehauta sokeri, vesi, taatelit ja rasva. Jäähdytä


Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taatelisokseen.Lisää lopuksi munat. Kaada taikina vuokaan. Paista 170-175 asteisessa uunissa 50-60min.



Rommi-rusinakakku

Tältä näyttää rommi-rusinakakku mistä unohtui rasva


  • 1.5 dl   rusinoita
  • 0.5  dl    vettä
  • 1.5 - 2  tl  rommiaromia
  • 150g  voita tai margariinia
  • 2,5dl sokeria ( 2dl muscavadasokeria)
  • 3  kananmunaa
  • 4.5 dl  vehnäj
  • 2tl       vaniljasokeria
  • 2tl        leivinj
  • 3/4dl   kermaa/maitoa
Laita rosinat, vesi ja rommiaromi astiaan ja anna liota hetken.  Jauha seos hienommaksi sauvasekoittimella. 
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen
Sekoita kuivat aieet keskenään ja lisöö ne taikinaan
Lopuksi lisää kerma ja rommirusinat liemineen.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan. 
Paista 150asteessa n. 1h
HUOM! Taikina riittää joko yhteen 2L vuokaan tai kahteen 1L vuokaan.



2 kommenttia:

  1. Taatelikakku on kyllä niin parhautta! Kiitos että olit parini viime kierroksen ajan :)

    VastaaPoista