Koemaistaja söi vissiin jaloillaan :) |
Perinteinen mustikkapiirakka
TAIKINA:
2½ dl Maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl Suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl Kardemummaa
6-7 dl Vehnäjauhoja
75 g Margariinia tai voita
PINNALLE:
500 g tuoreita tai pakastemustikoita
½ dl Perunajauhoja
½ dl sokeria
VOITELUUN:
Kananmuna
Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Jatka jauholen lisäämistä käsin tai koneella alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kaulitse taikina uunipellinkokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperille uunipellinpäälle. Ripottele pinnalle sekaisin mustikat, sokeri ja perunajauhot.
Kaulitse ylijääneistä taikinapaloista piiraanpäälle ristikoita. Voitele taikina osat kananmunalla. Paista 225 asteessa 20-30min.
NAM =) Ihana koemaistaja =D
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita...juuri tänään 24. heinäkuuta!
VastaaPoistaHugs
n-h
http://originaalisly.vuodatus.net
Täydellinen koemaistaja kaikin aistein:) pakostikin ollut hyvää kun maku vivahteita haettu varpaillakin;) Anne
VastaaPoista