tiistai 19. heinäkuuta 2016

Perinteinen Mustikkapiirakka

Tämäkin ohje tuli SLY 35 viimeisessä paketissa.  Viellä tänä vuonna en kunnolla marjastamaan ole päässyt mutta onneksi pakkasessa oli viikmevuotisia mustikoita ja hyvähän se on käyttää vanhet ennen uusien tuloa :)

Koemaistaja söi vissiin jaloillaan :)


Perinteinen mustikkapiirakka

TAIKINA:
2½ dl Maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl Suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl Kardemummaa
6-7 dl Vehnäjauhoja
75 g Margariinia tai voita

PINNALLE:

500 g tuoreita tai pakastemustikoita
½ dl Perunajauhoja
½ dl sokeria


VOITELUUN:

Kananmuna

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Jatka jauholen lisäämistä käsin tai koneella alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikina uunipellinkokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperille uunipellinpäälle. Ripottele pinnalle sekaisin mustikat, sokeri ja perunajauhot.

Kaulitse ylijääneistä taikinapaloista piiraanpäälle ristikoita.  Voitele taikina osat kananmunalla. Paista 225 asteessa 20-30min.


3 kommenttia:

  1. Ihanaa sunnuntaita...juuri tänään 24. heinäkuuta!
    Hugs
    n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Täydellinen koemaistaja kaikin aistein:) pakostikin ollut hyvää kun maku vivahteita haettu varpaillakin;) Anne

    VastaaPoista