maanantai 13. helmikuuta 2012

Marsipaaniruusuja

Jospas sitä vaikka tänään aikansa kulluksi muitelisi miten tehdään marsipaanruusuja.  Kyllähän niitä tuli tuolloin opiskelu aikoina tehtyä paljonkin mutta nyt on niiden teko jäänyt. Tänään siis voisi oikeen kunnella tehdä ruusuja punaisia, keltaisia ja jos jotain muutakin väriä löytyisi nin kiva olis.  En ala itse marsipaania värjäämään vaan ostan pötköt kaupasta.

Koulussa oli noita tehdessä kunnon välineet mutta kotona tekovälineeksi saa käydä ihan omat sormet. Saas nähdä mitä tulee vai tuleeko mitään.  Kuvat toki laitan jos ne on julkaisukelpoisia =)

Paremman näköisiä olisi voineet olla :)


Kuten kuvasta näkyy tuli eilen ruusuja harjoiteltua mutta eipä noi mitenkään onnistuneita ole paitsi ehkä tuo kaks värinen. Hannu jo tuosta toisesta vaaleanpunaisesta heitti härskiä kommenttia. Mokomakin nuija!!2 kommenttia:

  1. Oletko koskaan kokeillut tehdä 'läpysköistä' ruusuja ? Marsipaanilla se onnistuu aika hyvin - tehdään samaan typaan rullaamalla, kuin kurkkuviipale-ruusutkin :D. Milloin on kiire, niin aika kätevää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelen että opiskeluaikoina olisin tuolla tavalla tehnyt ruusuja ja ne meni miusta niin piloille kun vaan olla ja voi:) Opettaja kyllä tykkäs :)

      Poista