tiistai 26. kesäkuuta 2012

Raparperikiisseli


Lomaillessa iski näköjään tekemisen puute ja päätin sitten tehdä raparperikiisseliä. Sokerin korvasin SLY19 kierroksen porkkanana saadulla karppisokerilla.

½ l Raparperia
1 l Vettä
1 dl sokeria

SUURUS

1 dl Vettä
6 rkl perunajauhoja

Paloittele raparperi.
Keitä Raparperit pehmeäksi. Lisää sokeri.

Sekoita suuruksen aineet sekaisin ja kaada kiisselin joukoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.. Anna pulpahtaa muutama kerta. Ota pois liedeltä.

5 kommenttia:

  1. Miltä maistui ja tuntui Karppisokeri? Täysin uusi tuttavuus minulle.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvää tuli karppisokerilla (Siis jos tykkää hieman happamasta)

    VastaaPoista
  3. Hauskaa, että porkka sai 'hypätä' näin nopeasti raparperin kaveriksi :D !

    Itse kokeilin keväällä erilaisiin jälkiruokiin - laitoin hieman vähemmän kuin normaalisti sokeria ja maut pysyivät kohdallaan.

    VastaaPoista
  4. Itse päädyin toideen annokseen tekemään äkkimakean kanelikermavaahdon :)

    VastaaPoista
  5. Raparperikiisseli on niin hyvää varsinkin kun vielä lisää vähän mansikoita. Itsellä kasvaa pieni puska pihassa mutta ei sieltä tule niin usein tehtyä vaik pitäis :D

    VastaaPoista