Iloisen raikas juustokakku syntyy helposti näin.
Pohja:
110 g digestive keksejä
50 g voita
Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
2 dl rasvatonta veriappelsiinijugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta/sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen kanssa. Levitä
keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun,
halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja
purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka,
sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota
valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen.
Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti
sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti