sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Rommirusina-Omenapiirakka

Tämän kuun SLY paketin mukana tulleessa jauhopeketissa oli ohje kyseiseen herkkuun ja pakkohan sitä oli kokeilla :)


Tässä onje:

Pohja:

2 dl Sokeria
150g voita tai margariinia
2 munaa
1 tl vanilja sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl myllyn paras karkeita vehnäjauhoja

Väliin:

4 isohkoa omenaa lohkoina
100 g rusinoita
3 rkl rommia

Tee näin:

Imeytä rusinat rommissa mielellään yön yli (vähintään 1h)
Vaahdota sokeri ja rasva
Lisää munat yksitellen
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
Levitä puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Levitä päälle omenalohkot,rommirusinat ja loput taikinasta tasaiseksi kerroksesksi.
Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 min uunin alatasolla.

2 kommenttia:

  1. Jouluisen kuuloinen ohje ;) pikku hiljaa sekin jo tulee :)

    VastaaPoista
  2. oi, rommia...pitäisköhän tätä testata? vaikuttaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista