maanantai 15. lokakuuta 2012

Kakuttaako?

No miuta ainakin kakutti tänään ja tulikin hyvä tilaisuus leipoa kuivakakkuja pakkaseen kun keskiviikkona tulee vieras käymään.  Pitkään mietin että mitä kakkuja leivon  ja päädyin perinteisiin tiikeri- ja sitruunakakkuihin.

Tässä ohjeet kuvineen :)


Tiikerikakku

200 g Voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl Vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 rkl Kaakoajauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Yhdistä kuivat aineet (Ei kaakaojauhetta).
4. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen Voi,muna ja sokeri vaahtoon.
5. Erota taikinasta noi 1/3 osa ja sekoita siihen kaakaojauhe.
6. Laita voideltuun ja korpppujauhotettuun kakku vuokaan ensin kerros vaalea taikinaa jonka jälkeen kerros tummaa. Lopuksi kerros vaalea taikinaa. Tasoita.  Nostele haarukalla taikinaa pohjalta saakka jotta "tiikerin raidat" muodostuvat.
7. Paista 175 asteisessa uunissa 50-55min tai niin kauan kunnes kakku on kypsä.


Sitruunakakku

3 Munaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia
1 dl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori

1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munasokeri vaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan kanssa.
3. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita varovasti.
4. Paista 175 asteisessa uunissa 50-55 min tai niin pitkään kunnes kakku on kypsä.


Ohjeisiin käytin SLY-paketissa tulleita jauhoja :)

3 kommenttia:

  1. Nam :) itse teen nykyään vain pieniä kahvikakkuja kun ostin tuon 4pientä kakua-pellin

    VastaaPoista
  2. Minulla on myös pieniä vuokia ja hävikkikin on pienempi kun tekee niillä...

    VastaaPoista
  3. Näissä klassisissa kahvikakuissa on kyllä jotain erityista taikaa, niitä harvemmin tulee tehtyä mutta aina kun sellaisen leipoo niin muistaa miksi ne on niin älyttömän herkullisia.

    VastaaPoista