lauantai 24. marraskuuta 2012

Voihan Joulu!

Taas alkaa olemaan se aika vuodesta kun rupean koluamaan sekä nettiä että kaikkia leivontakirjojani lävitse ja mietin pääni puhki että mitä kaikkea hyvää sitä jouluksi taikoisi.

Taatelikakku on ainakin ihan ehdoton juttu mein perheenjoulupöydässä kuten myös ne normaalit joulutortut ja piparit.  Tänä vuonna voisi kokeilla kyllä jotain uuttakin että olisi kahvipöytä sitten hieman edes tavallisesta poikkeava tai sitten jos lunta ei tule niin mennään ulos grillaamaan makkaraa :)

Lapsia kun ei ole niin piparitaloakaan en jaksa ruveta vääntämään riittää että mie hermoilen leivonnaisten kanssa :)


Joulu on kyllä loppujen lopuksi aika ihanaa aikaa.  Voi kuinka lapsena odotinkin joulupukkia  ja sitä ainaista Baby born nukkea jota en koskaan saanut mutta kirjoja tuli joka joulu pukin lahjoista.  Miuta peloteltiin aina että jos on tuhma niin pukki tuo pelkästään risuja ja vaikka useasti tuhma olinkin niin en koskaan niitä risuja saanut.

Lapsena joulupyödässä oli aina kinkkua, erillaisia laatikoita, Sienisalaattia joka oli jo silloin suurta herkkuani. Löytyi pöydästä myös erillaisia lohia ja silliä josta myös pidin jo silloin.  Jossain vaiheessa kinkku vaihtui kalkkunaksi joka oli joka kerta iso pettymys kun vain sitä kinkkua odootin.

Tukiperheeni äiti teki miulle hienon advettikalenterin ja pakko se kai on myöntää että välillä niitä pussukoita oli pakko mennä availemaan etukäteen sillä jännitys kävi liian suureksi.  Lastenkodissakin meilä oli aina hieno iso yhteinen joulukalenteri ja se joulupukin paja joka aina ennen joulua ilmestyi lastenkotiin oli niiiin jännittävä paikka että välillä sinnekkin oli päästävä vaikka olikin lapsilta pääsy kielletty.

Jouluna tulee yleensä käytyä myös haudoilla ja kaikkein tärkein hauta on se äidin ja kaksoisveljeni hauta.  Jossain vaiheessa lopetin haudoilla käynnin mutta nyt taas on alkanut se perinne palailemaan. Joskus tuli myös käytyä joulukirkossam utta se ei ollut se miun juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti