tiistai 22. lokakuuta 2013

Rommirusinakakku

Rommi!! Tuo merirosvojen himoitsema juoma. Itse pidän rommista vain leivonnassa. Muuten ei mene kurkusta alas sitten millään.  Leivonnassa suosin Tummaa Baltica rommia.



Taikina:

2  dl  Rusinoita
1  dl Rommia


150 g voita
2½ dl sokeria
2    dl  Muscavadosokeria  (itse korvasin normaalilla sokerilla)
3        Munaa
4½ dl Vehnäjauhoja
2    tl  Vaniljasokeria
2    tl   Leivinjauhetta
3/4 dl   kermaa tai maitoa


Tee näin:


1.  Liota rusinoita rommissa yön yli
2.  Vaahdota rasva ja sokeri.
3.  Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
4. Sekoita taikinaan yhdistetyt kuivat aineet.
5. Lisää taikinaan rusinat ja kerma tai maito.
6. Kaada taikana voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteisessa uunissa n.1h

PS. Tämä ohje oli niin loistava että tulen käyttämään muulloinkin. Jo kakun perusohje ilman rommia ja rusinoita kuulostaa hyvältä ja sitä voi sitten sovellella muille  lisukkeille sopivaksi esim jouluksi hedelmäkakun pohjana voisi mennä oikein hyvin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti