lauantai 19. huhtikuuta 2014

Super sitruunainen juustokakku!

Mikähän olis semmoinen aines josta mie en tykkää!! Ei kyllä tuu ihan heti mieleen mutta yksi suurista suosikeista on kyllä sitruuna.  Niin monikäyttöinen hedelmä!!  Tässä kakussa sitruunan kirpeys yhdistyy valkosuklaan makeuteen!



POHJA:

200   g    Digestive keksejä
50     g    Voita
1             Sitruunan raastettu kuori


TÄYTE:

400  g    Valio viola Sitruuna tuorejuustoa
300  g    Fazer  Lemon valkoista leivontasuklaata
2      dl   Vispikermaa
6            Liivatelehteä
2           Sitruunan raastettu kuori
1     dl  Sitruunamehua

KIILLE:

3    dl    Sitruunamehua
1    dl    sokeria
4           Liivatelehteä

VALMISTUS:


  1. Pese huolellisesti sitruunat ja raasta niiden kuoret! Ei valkoista osaa!
  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai laita pussiin ja kaulimen avulla hienonna. 
  3. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin keksimurskan joukkoon.
  4. Painele keksimusra kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan  (n. 24 cm halkaisijaltaan) ja vie täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
  5. Laita liivatelehdet  kylmään veteen.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä.
  8. Lisää kermavaahdon joukkoonn tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja suklaa.  Sekoita tasaiseksi.
  9. Kiehauta  sitruunamehu katilassa. Purista liivatteista liika vesi ja liota sitruunamehuun. 
  10. Kaada sitruunamehu ohuena nauhana muuhun täytteeseen.  Kaada  täyte keksipohjan päälle ja vie jääkaappiin jähmettymään 3 tunniksi tai mieluiten yön yli.
  11. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen. 
  12. Lisää sitruunamehuun sokeri ja kiehauta. 
  13. Liota liivatelehdet sitruunamehuun.
  14. Anna hetken jäähtyä ja kaada kiille kakun päälle ja vie jääkaappin jähmettymään. 
Vaikka tuo kiille onkin tosiaan melko sitruunainen  Nin tuon täytteen maut tasapainottavatkin makuja oikein mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti