POHJA:
200 g Digestive keksejä
50 g Voita
1 Sitruunan raastettu kuori
TÄYTE:
400 g Valio viola Sitruuna tuorejuustoa
300 g Fazer Lemon valkoista leivontasuklaata
2 dl Vispikermaa
6 Liivatelehteä
2 Sitruunan raastettu kuori
1 dl Sitruunamehua
KIILLE:
3 dl Sitruunamehua
1 dl sokeria
4 Liivatelehteä
VALMISTUS:
- Pese huolellisesti sitruunat ja raasta niiden kuoret! Ei valkoista osaa!
- Murskaa keksit tehosekoittimessa tai laita pussiin ja kaulimen avulla hienonna.
- Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin keksimurskan joukkoon.
- Painele keksimusra kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (n. 24 cm halkaisijaltaan) ja vie täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä.
- Lisää kermavaahdon joukkoonn tuorejuusto, sitruunankuoriraaste ja suklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Kiehauta sitruunamehu katilassa. Purista liivatteista liika vesi ja liota sitruunamehuun.
- Kaada sitruunamehu ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja vie jääkaappiin jähmettymään 3 tunniksi tai mieluiten yön yli.
- Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen.
- Lisää sitruunamehuun sokeri ja kiehauta.
- Liota liivatelehdet sitruunamehuun.
- Anna hetken jäähtyä ja kaada kiille kakun päälle ja vie jääkaappin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti