Myyntiin tulee Hedelmäistä joulukakkua, Arabialaista maustekakkua ja hunajakkuasekä kookos hanna-tädinkakkuja.
Tässä ohjetta Hedelmäiseen joulukakkuun ja Arabialaideen maustekakkuun.
Arabialaiset maustekakut |
Hedelmäinen joulukakku
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- n. 80 g pekaanipähkinöitä
- 50 g tummaa leivontasuklaata
- 80 g rusinoita
- 1 tlk punaisia kirsikoita
- 1 tlk ananasmurskaa
- 2-3 rkl konjakkia
- 3½ dl Vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- Voitele ja korppujauhota n1.8l rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
- Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntelejauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Hedelmäiset joulukakut. |
- 200 g voita tai margariinia
- 3½ dl Sokeria
- 3 Kananmunaa
- 5 dl Vehnäjauhoja
- 1 dl Mantelilastuja
- 1 tl Sitruunan raastettua kuorta
- ½ tl Leivinjauhetta
- ½ tl Soodaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl Vaniliinisokeria
- ½ tl Muskottipähkinää
- 2 dl Kermaa
- ½ dl Sitruunanmehua
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen
- Sekoita jauhot, hieman käsin murkatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
- Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
- Kaada taikina n 1.8l voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175asteisen uunin alemmalla tasolla n. 50min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Rakas "mönkijäinen" |
Maukkailta vaikuttavia kakkuja olet leiponut oikein urakalla !
VastaaPoista