AURINGONKUKKALEIPÄ
Auringonkukkaleipä |
5 dl Spelttijauhoja (voi korvata esim: durumjauhoilla tai ruisjauhoilla)
2 dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1,5 tl suolaa
3 dl vettä
0.5 dl öljyä
2-3 dl piimää
n.1 dl auringonkukansiemeniä koristeluun
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, öljy ja piimä ja sekoita taikinaksi.
3. Voitele pyöreä kakkuvuoka ( irtopohjavuoka halk. n. 24cm) ja sirottele pohajalle auringonkukansiemeniä. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput siemenistä.
4. Paista leipää uunin alatasolla n. 1h
5. Anna leivän jäähtyä. Kumoa leipä lautaselle ja anna jäähtyä viellä hetki ennen paloittelua
VINKKI! Auringonkukan siemenet voi halutessaa korvata muilla mieluisilla siemenillä!
TÄHTIANISLEIPÄ
1 iso tai 2 pientä leipää
5 Tähtianista
1 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1,5 dl Leipäsiirappia tai tummaa siirappia
1 rkl Pomertanssinkuorta
1 dl Öljyä
2 dl Rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
Piinnalle:
0,5 dl tummaa siirappia
1 rkl vettä
Tähtianiksia
Anna tähtianisten liota kuumassa vedessä yön yli tai muutama tunti.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon anisten liotusvesi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta pehmeähkö taikina. Anna kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa esim mikrossa tai kylmässä uunissa.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Voit leipoa myös tangooiksi, jotka kieputellaan toistensa ympärille palmikkomaiseksi letiksi. Kierrä letti kiepille pyöreäksi leiväsi ja anna kohota n. 30min liinan alla.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200asteessa n. 40-60min. Voitele leivät siirappivedellä ja aseta tähtianiksia koristeeksi.
Hauskaa, että olet kokeillut saamiasi reseptejä!
VastaaPoistaHyvän näköisiä leipiä =)
VastaaPoista