tiistai 14. kesäkuuta 2016

Raparperin lumoissa.

Raparperi! Alkukesän yksi suosikki tuotteestani!  Tänä kesänä on tullut tehtyä lähinnä mehua ja piirakoita.  Tämän kuun SLY paketista tuli ohjeet RAPARPERI-ROSMARIINIHILLOON  ja RAPARPERIKIISSELIIN.

No kun kerta hillon tekoon pääsin tein myös RAPARPERI-PIPARMINTTUHILLOA.


RAPARPERI-ROSMARIINIHILLO



1 l Raparperia
½l vettä
500g hillosokeria
2-3 rosmariinin oksaa

1.  Laita kattilaan pilkotut raparperit, vesi ja rosmariininoksat. 
2. Kiehauta
3. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.  Kiehauta hiljalleen n.15min
4. Poista rosmariininoksat ja jäähdytä hilloa hieman.
5. Lisää hillo kuumiin purkkeihin. 

(Raparperi-piparminttu muuten samalla tavalla mutta rosmariinin oksat korvataan piparmintun lehdillä joita laitetaan n.3-4)


RAPARPERIKIISSELI



1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja


Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoslaseihin. Jäähdytä kylmäksi. Korista annos mansikoilla ja kermavaahdolla sekä kanelisokerilla.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Punaista raparperia, aivan ihanan houkuttelevaa! Mitä mieltä olit rosmariinin mausta hillossa? Minttukin kuulostaa hyvältä. t. Sly-parisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli TOSI hyvää. Aina olen hieman arastellut maustettuja hilloja, mutta näiden kohdalla yllätys oli positiivinen. Kumpikaan maku ei ollut hyökkäävä vaan tosi lempeä.

      Poista
  2. Ihanan värisiä rapaperi tuotoksia =)

    VastaaPoista