MUSTIKKAKUKKO
(2 kukkoa)
400 g voita
1,5 dl sokeria
6.5 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinj
16 dl Mustikoita
170 g sokeria
1 dl perunaj
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.Paista 200 asteessa n. 40 min.
Oi varmasti herkkua :P
VastaaPoistaNiin hyvää:) kiitos ohjeesta tänään tehty kolmas kierros ja tuoreista mustikoista.Anne
VastaaPoista