25g hiivaa
5 dl vettä
2tl suolaa
n.9 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
5 dl vettä
2tl suolaa
n.9 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1. Liota hiiva KYLMÄÄN veteen. Lisää suola.
2. Lisää puolet jauhoista ja sekoita vellimäiseksi seokseksi.
3. Lisää öljy ja siirappi sekä loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla hhvin löysää
4. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 1½-2h.
5. Kumoa taikana jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile paloista 2 pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Anna kohota liinan alla 30min.
6. Voitele leivät oliiviöljyllä ja paista alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 250asteessa n.20min. (Laita vesiastia uunin pohjalle paistamisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee rapeampi)
2. Lisää puolet jauhoista ja sekoita vellimäiseksi seokseksi.
3. Lisää öljy ja siirappi sekä loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla hhvin löysää
4. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 1½-2h.
5. Kumoa taikana jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile paloista 2 pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Anna kohota liinan alla 30min.
6. Voitele leivät oliiviöljyllä ja paista alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 250asteessa n.20min. (Laita vesiastia uunin pohjalle paistamisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee rapeampi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti