maanantai 9. lokakuuta 2017

SLY40 paketista leivottua

Nämä kaksi mielenkiintoista ohjetta löytyivät paketissa olleesta Rakkaudella Vege- lehdestä.
Olen aina tykännyt sipulipiirakasta ja nyt kun siihen lisäsi lorauksen olutta niin voi JEE mikä maku!

Puolukkapiirakka kuuluu myös suosikkeihini ja puolukoitahan on ainakin täällä päin metsät pullollaan tänä vuonna.


Gluteeniton sipulipiirakka






(Pohja)

  • 2½ dl Gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl   (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • ½ tl Suolaa
  • 100g Margariinia
  • 1 dl kermajuustoa  raastettuna
  • ½ dl kylmää vettä
(Täyte)
  • 1kg sipulia
  • 3 Valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl (gluteenitonta) olutta
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta Timjamia hienonnettuna
  • 1 rkl Tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100g emmentaalijuustoa raastettuna
  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi joukkoon rasva ja juustoraaste ja lisää vesi.
  2. Vuoraa 26cm halkaisijaltaa oleva irtopuhjavuoka leivinpaperilla. Pyöritä taikinasta pallo ja painele se voidellun vuuan pohjalle ja reunoille.  Anna olla jääkaapissa tunnin ajan.
  3. Kuori ja halkaise sipulit ja suikaloi ne. Hienonnan valkosipuli. Kuullota sipuleita paistokasarissa n. 10 min.  Lisää olut, hunaja ja mausteet. Kypsennä miedolla lämmöllä ilman kanssa 15min, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja ylimääräinen neste haihtunut
  4. Pistele haarukalla piirakkapohjaa. Esipaista sitä 200asteessa alimmalla tasolla n.10min.
  5. Vatkaamunat, kerma ja juustoraaste keskenään. Sekoita puolet  muna-kermaseoksesta sipulitäytteeseen.Kaada sipulitäyte vuokaan ja loppu muna-kermaseos täytteen pinnalle. Patka paistamista 200asteessa uuninkeskitasossa 30-35min.
Puolukka-marenkipiirakka




(pohja)
  • 100 g (vegaanista) Margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1rkl kylmää vettä
(Voiteluun)
  • (Vegaanista) margariinia
  • 2 rkl  korppujauhoja
(Puolukkatäyte)
  • 200 g puolukoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
(Marenki)
  • 1 Kikherne purkin liemi
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl Vanilja sokeria
  1. Nypi margariinin sekaan jauhot, sokeria ja suola.  Lisää vesi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa. Voitele n.20 cm piirakkavuoka margariinilla ja korppujauhota.
  2. Esipaista pohjaa 175asteessa n. 15min.
  3. Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään
  4. Valuta kikherneiden liemi kulhoon. Vaahdota se sähkövatkaimella. Lisää sitruunanmehu sokeria ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista niin pitkään että vaahto muistuttaa valkuaisvaahtoa.
  5.  Levitä piirakkapohjan päälle puolukkatäyte. Peitä marjat marengilla. 
  6. Paista uunissa n.20min tai että marenkin saa hieman väriä. 
PS!! Tein tavallisen marengin ja käytin kolme valkuaista ja 1 1/4 dl sokeria.
PPS!! Käytin irtopohjavuokaa.

Ja pientä mainostusta tähän väliin: Tervetuloa kotikanalaamme!


3 kommenttia:

  1. slurps, mitä herkkuja on valmistunut.

    VastaaPoista
  2. Puolukkamarenkikakku on varmasti hyvää. Ainakin tavallisella marengilla olen kokeillut :)
    minttu

    VastaaPoista