perjantai 12. heinäkuuta 2013

Tomaatti-kesäkurpitsa piirakka (uunipellillinen )

Tämä vuosi tuntuu olevan mahdottoman hyvä kesäkurpitsa vuosi. Kesäkurpitsaa tulee paljon ja se on niiiin kovin hyvää.  Viellä onneksi olen keksinyt  mihin noita käytän mutta saas nähdä miten käy loppu sadon aikana :)

Tänään sitten väsäsin melkolailla  oman pääni mukaan maukkaan piirakan ja täytteet on melkein kaikki omasta maasta saatu.

Pohja:

3 dl ruis-ja kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 munaa
3/4 dl öljyä
3 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. sekoita märät aineet keskenään.
3. Kaada muna,öljy, vesi seuos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille.

Täyte:

4 pientä kesäkurpitsaa
8 tomaattia
tuorejuustoa
ruohosipulia
basilikaa
juustoraastetta

1.  Viipaloi kurpisat ja tomaatti.
2. Lado kurpitsoita ja tomaatteja vuorotellen pohjan päälle.
3. Laita pieniä nokareita tuorejuuston  kurpitsoiden ja tomaattien päälle.  Silppua ruohosipuli saksien kanssa täytteiden päälle.
4. Revi basilikan lehtiä ja laita täytteen päälle.  Lisää juustoraaste
Pasita uunissa 225 asteessa n. 30min



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti