torstai 13. marraskuuta 2014

KahvikakkuTehdas :)

Kuinka sopivasti onkin tuolla SLY:ssä kierroksen ekana aiheena kahvikakku ja meidän kylälllä on lauantaina Marrasmarkkinat joihin mie olen tän päivän leiponut kakkuja myyntiin.

Myyntiin tulee Hedelmäistä joulukakkua, Arabialaista maustekakkua ja hunajakkuasekä kookos hanna-tädinkakkuja.

Tässä ohjetta Hedelmäiseen joulukakkuun ja Arabialaideen maustekakkuun.

Arabialaiset maustekakut


Hedelmäinen joulukakku


  • 200    g              voita tai margariinia
  • 2        dl             sokeria
  • 3                        kananmunaa
  • n. 80  g             pekaanipähkinöitä
  • 50      g             tummaa leivontasuklaata
  • 80      g             rusinoita
  • 1        tlk           punaisia kirsikoita
  • 1        tlk           ananasmurskaa
  • 2-3     rkl           konjakkia
  • 3½     dl           Vehnäjauhoja
  • 2        tl             leivinjauhetta
  • 1        tl             kardemummaa  
  1. Voitele ja korppujauhota n1.8l rengasvuoka. Rouhi pähkinät ja suklaa. Leikkaa aprikoosit ja valutetut kirsikat pieniksi paloiksi. Valuta ananasmurska.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon pähkinät ja suklaa.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kardemumma. Kääntelejauhojen joukkoon aprikoosit, rusinat ja kirsikat. Lisää jauhoseos, ananasmurska ja konjakki vuorotellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lusikoi taikina vuokaan.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Hedelmäiset joulukakut.



Arabialainen maustekakku

  • 200        g       voita tai margariinia
  • 3½         dl      Sokeria
  • 3                     Kananmunaa
  • 5            dl      Vehnäjauhoja
  • 1            dl      Mantelilastuja
  • 1            tl       Sitruunan raastettua kuorta
  • ½           tl       Leivinjauhetta
  • ½           tl       Soodaa
  • 1            tl       kanelia
  • 1            tl       Vaniliinisokeria
  • ½           tl        Muskottipähkinää
  • 2           dl        Kermaa
  • ½          dl       Sitruunanmehua

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen
  2. Sekoita jauhot, hieman käsin murkatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
  3. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
  4. Kaada taikina n 1.8l voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175asteisen uunin alemmalla tasolla n. 50min. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.



Rakas "mönkijäinen"


1 kommentti:

  1. Maukkailta vaikuttavia kakkuja olet leiponut oikein urakalla !

    VastaaPoista