Meinas tulla uskon puute omiin englanninkielentaitoihin :)
Tässäpä ohje on myös teille muille :)
Raparperijuustokakku
Pohja:
110g digestive keksejä
50g voita
25g sokeria
Täyte:
450g raparperia
4 rkl vettä
1 rkl sokeria
muuta tippa punaista elintarvikeväriä
3 rkl vettä
15 g jauhettua liivatetta
1 munan valkuainen
150 ml kermaa
200 g Philadelphia kerma juustoa
Teko-ohje:
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja
leivinpaperilla.
2. Huuhtele raparperi ja pilko n. 2,5cm paloiksi.Lisää kattilaan
raparperit sekä vesi ja sokeri. Keitä pehmeäksi. Ei saa rikkoa!
3. ota 6 palaa talteen koristelua varten ja soseuta loput lisäten
muutama tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Anna jäähtyä.
4. Hienonna keksit. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri ja keksimurut.
Painele seos kevyesti irtopohja vuoan pohjalle.
5. Lisää pieneen kattilaan 3rkl vettä ja ripottele päälle jauhettu
liivate. Jäähdytä muutama minuutti ilman lähpöä ja anna turvota.
6. Vaahdota munanvalkuaiset ja vaahdota kerma pehmäeksi vaahdoksi.
7. pehmitä tuorejuusto puulusikalla. Sekoita siihen jäähtynyt raparperi
ja kerma
8. Sulata liivate mutta älä anna kiehua.
Lisää tuorejuustoseokseen liivate sekä valkuasivaahto. Sekoita
varovasti. Kaada seos keksipohjan päälle
ja tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa
muutama tunti. Koristele!
HUOM! Tuohon määrään nestettä ja kermaa olen käyttänyt 4-5
liivatelehteä!
Kiitos paljon kun näit vaivaa ja jaoit ohjeen kanssamme suomennettuna. Tätä kesäistä juustokakkua tekee kyllä mieli kokeilla.
VastaaPoistaTämä kuulostaa herkulta - raparperi sopii ihanasti juustokakkuun! Muutama varsi on pöydällä niin pitääpä kokeilla viikonloppuna!
VastaaPoistaHei, missä se kakku on :D ? Tahtoo raparperijuustokakkua. Olisin antanut mielelläni 'ruusun' :))
VastaaPoistaKakku tulee pian :) Heti kohta alkavalla viikolla :)
Poista